Set Berpantang apa Yang bagus untuk FAST RECOVERY & Boost Up Susu Ibu??

Ramai bakal-bakal ibu mula menyedari kebaikan yang diperolehi apabila mengambil set berpantang dari Shaklee. Proses recovery yang cepat juga dapat membantu penghasilan susu dengan lancar. Jadi apakah alternatif yang ibu-ibu ada dalam memilih Set berpantang / Confinement Set? Jom, saya berikan alternatif yang terbaik buat ibu-ibu...Ia tidak lain dan tidak bukan Confinement Set from Shaklee. Apa yang terkandung dalam Confinement Set Shaklee ini?
Set berpantang ini mengandungi 4 jenis vitamin iaitu:
  • Vitalea with iron formula
  • Vitamin C 500mg sustained release.
  • B complex with Folic Acid
  • Zinc

Apakah keperluan dan kepentingan setiap vitamin ini? Saya coretkan secara ringkas demi memudahkan kalian atau bakal ibu khususnya mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin ini.

Vitalea with iron formula
Memandangkan ibu2 kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu2 perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.

B complex
Ia juga perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan  B complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.

Vitamin C 500mg sustained release
Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara berterusan. Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.

Zinc
Ianya adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita.Zinc penting dan banyak membantu pertumbuhan rambut serta menguatkan kutikel rambut.Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc. Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi.


Alfalfa
Ianya boleh diambil di dalam pantang terutama bagi ibu2 yang mempunyai masalah susu lambat dihasilkan. Alfalfa berfungsi mempercepatkan penghasilan susuibu. Namun perlu diingat kerana pengambilan yang berterusan tanpa sesi perahan atau penyusuan secara langsung oleh bayi boleh menyebabkan duktus susu tersumbat dan akan menyebabkan ibu demam teruk. Maka pengambilan alfalfa memerlukan pengambilan air yang sekata dan seimbang serta sesi perahan atau penyusuan secara langsung yang berterusan dan konsisten akan mendapat hasil susu yang diharapkan. insyaALLAH. credit 

Saya kongsikan beberapa testimoni Ibu2 Berpantang dari our fb closed group terhadap kesan pengambilan suplimen Shaklee SET C

Berapakah harga pek mini Set C (40 hari)?  Sila PM saya ^_^ 
*Kos penghantaran PERCUMA (T&C applied)

Kepada sesiapa yang berminat utk mendapatkan Suplemen Kehamilan Shaklee ...boleh refer
 CARA ORDER
 | sila PM di Facebook saya Jad Ajad | sms - 0194608797 | PM di FB Fan Page |
email - 
mamabusyra@gmail.com | Order sekarang untuk nilai berbaloi-baloi pada harga ISTIMEWA!!
*Kami juga menyediakan PEK MINI
(
utk tempoh penggunaan selama 40 hari) + PERCUMA KOS PENGHANTARAN +FREE GIFT 
Berminat?? Segera hubungi saya..
*Disclaimer
 

*Healing Crisis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...