Suplemen Penting Utk Penjagaan Kecantikan Kulit ?

Kulit yang sihat dan cantik menjadi keinginan semua org terutamanya WANITA. Siapa yang tak nak kulit yang putih licin bercahaya tanpa jerawat, tanpa parut, dan tanpa penyakit kulit yang kronik kan?
Kulit yang sihat iaitu tidak terlalu berminyak dan tidak pula terlalu kering. Kalau kulit terlalu berminyak, ia akan mudah tumbuh jerawat. Kalau kulit terlalu kering, ia akan menyebabkan kulit cepat berkedut sebelum tiba masanya.
Sesetengah orang sanggup membelanjakan wang yang banyak hanya untuk mendapatkan rawatan kulit secara luaran. Rawatan luaran sahaja tanpa disertai dengan pemakanan yang berkhasiat untuk kulit, kecantikan kulit tidak akan bertahan lama. Oleh itu, rawatan dalaman dengan cara mengambil makanan yang terbaik untuk kulit yang sihat adalah penting.

PROTEIN

♥ Untuk mendapatkan kulit yang lebih cantik, PROTEIN merupakan vitamin asas yang diperlukan untuk kecantikan dan kesihatan tubuh badan kita secara menyeluruh.
♥ Sekiranya anda memahami fungsi dan kepentingan protein dalam kehidupan, anda pasti tidak akan ragu-ragu untuk melabur wang bagi mendapatkan protein yang terbaik untuk kesihatan dan kecantikan anda.
♥ Sel tubuh kita terbina daripada protein. Namun, pelbagai proses yang dilalui oleh tubuh kita menyebabkan protein termusnah, menjadi tua, rosak dan sebagainya.
♥ Justeru, kita perlukan protein baru untuk mengganti protein yang hilang tadi. Sel kulit berganti setiap 21 hari. Selepas 21 hari, ia akan digantikan dengan sel baru, which is, sekiranya kita memberikan tubuh kita ‘makanan asas’ yang sihat, maka sel yang terhasil itu pastilah sihat juga. (Sebab tu dalam bidang kecantikan, kerap ditekankan proses scrubbing untuk menghasilkan kulit yang cantik. Sebenarnya, apa yang dilakukan ialah membuang sel2 lama yang telah rosak dan mati, dan membenarkan sel2 baru untuk hidup dan bernafas menggantikan sel2 lama tadi).
♥ Protein boleh diperolehi daripada ayam, ikan, daging, kekacang..Namun hakikatnya, pengendalian sumber makanan berunsurkan protein tadi (memasak) pada suhu yang tinggi telah memusnahkan protein yang terkandung di dalamnya. Maka, pengambilan suplemen protein yang berkualiti adalah penting untuk membantu anda mendapat khasiat protein yang optimum.
♥ Di Shaklee, ESP adalah protein. Pengambilan ESP membantu kita mendapat khasiat protein sebenarnya. Sel yang sihat dapat dihasilkan dengan cukup protein. Sel yang sihat membantu penyerapan vitamin dan galian lain dapat dilakukan dengan optimum. Maka kita akan lebih sihat dan merasakan nikmat kesihatan yang sebenar.

VITAMIN C
♥ Selain daripada protein, kulit memerlukan Vitamin C untuk membentuk Kolagen. Kolagen ibarat simen yang mengikat batu-bata (protein), supaya kulit sentiasa kenyal. Kekurangan kolagen membuatkan tubuh anda mudah lebam dan calar, kering dan bersisik. Kolagen yang cukup daripada Vitamin C yang baik membuatkan kulit anda kelihatan bersinar dan gebu.

B-COMPLEX
♥ Vitamin B-Complex menjaga kesihatan kulit daripada dalam. Ia membantu mengurangkan garis-garis halus di kulit. Vitamin B-Complex juga penting untuk melanin yang memberi warna pada kulit. Lebih kerap anda berada di bawah matahari, lebih banyak B-Complex diperlukan.

VITAMIN E
♥ Akhir sekali, Vitamin E yang memang diketahui umum adalah vitamin untuk kecantikan kulit, melawan penuaan. Vitamin E bersifat anti-oksidan dalam bentuk fat-soluble (manakala Vitamin C tadi dalam bentuk water-soluble).

Pengambilan set kecantikan di atas dengan tambahan GLA Complex (Shaklee EPO) turut membantu anda mendapatkan kulit yang lebih bersih! (dengan syarat pengambilan vitamin yang konsisten dan minum banyak air kosong) credit: rahsiavitamin

testimoni: Pn Syafiza mengamalkan SET D Basic Skin Care Shaklee + GLA Complex

Vita-E Complex SHAKLEE menjadi bahan perkongsian kebaikan vitamin E dlm majalah SIHAT

MIZZ NINA memilih vitamins Shaklee sbg suplemen harian beliau

SkinCare Booster Package Pilihan Terbaik utk Anda yg Inginkan Penjagaan Kecantikan Kulit Dari Dalaman Melalui Pemakanan Tambahan (Supplement) ...

Kepada sesiapa yang berminat utk mendapatkan Basic SkinCare Set |SkinCare Booster Package Shaklee ...boleh isi BORANG PESANAN | sila PM di facebook saya Jad Ajad | sms - 0194608797 | email - mamabusyra@gmail.com | Order sekarang untuk nilai berbaloi-baloi pada harga ISTIMEWA!!
*Kami juga menyediakan PEK MINI utk percubaan selama 30 hari.
Berminat?? Segera hubungi saya..
*Disclaimer
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...