Perkongsian Testimoni Hebat Pengguna Collagen POwder Shaklee

Testimoni mmg sgt hot, sehinggakan telah disalah gunakan oleh beberapa pihak yang mendakwa testimoni produk mereka. Hakikatnya testimoni ini benar-benar original dari seorang pengguna Collagen Powder Shaklee. Sungguh tidak patut! Berniaga biarlah jujur..

Pengguna mengakui masalah kulit yang dihadapinya sebelum mengamalkan kolagen, iaitu banyak jeragat dan kulit sgt berminyak..



Siapa tak nak cantik kan? Berbaloi melabur duit untuk sekotak kolagen shaklee yang berkualiti jaminannya..

Secara ringkasnya manfaat dan keistimewaan Collagen shaklee berbanding jenama lain spt berikut:

Keistimewaan Shaklee Collagen Powder
--------------------------------------
1) Merupakan supplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Shaklee RSS (red snapper scale @ sisik ikan merah) terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas penggunaan selama 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit menjadi lebih baik secara menyeluruh.
2) Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
3) Mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Satu sachet untuk satu hidangan bagi kemudahan anda menyediakannya pada bila-bila masa dan di mana-mana jua.
4) Gabungan tujuh bahan utama untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan dalaman dan luaran:
Ekstrak biji benih Camelia Japonica
- Ekstrak Pfaffia
- Kolagen ikan
- Ekstrak kerang-kerangan
- Lactobacillus Acidophilus
- Vitamin C
- Vitamin B

Hasilnya
--------
1) Memperbaiki tekstur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu
2) Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
3) Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
4) Meningkatkan penampilan keseluruhan ~ 71%
5) Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
6) Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
7) Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
8) Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
9) Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
10) Mengurangkan garis-garis halus & kedutan
11) Menyokong kesihatan sesendi & menguatkan tulang. 
12) Bantu mengekalkan otot dalam mata supaya lembut.

Justeru, kesan dan faedah pengambilan Collagen Powder:

ANTI PENUAAN – mengurangkan liang pori-pori (pori-pori terbuka), kedutan dan garis halus.
MENGHIDRATKAN – Melembapkan kulit
MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT – Menjadikan kulir anjal, lembut dan tegang
MELICINKAN – Tingkatkan kelicinan kulit
MENYUBURKAN – Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat
MENCERAH – Mengurangkan pigmentasi, jerawat dan kulit tak sekata
MENEGANG – Membantu menegang dan menganjalkan payudara


Apa tunggu lagi, taknak ke cantik untuk orang tersayang? =)

Dapatkan READY STOCKS Shaklee COLLAGEN POWDER dgn kami !!

Rasai penjimatan & tawaran berganda hanya pada bulan ini sahaja!

TAWARAN OKTOBER 2013
BELI 6 PERCUMA 1 SHAKLEE COLLAGEN POWDER
anda akan dapat:
+ PENGHANTARAN PERCUMA seluruh malaysia
+ KEAHLIAN SHAKLEE PERCUMA 
+ CASH REBATE (BONUS) !!
+ FREE COQHEALTH PLUS BERNILAI RM 124.00 !!

.. JUga anda boleh dapatkan MINIMUM pembelian sekotak Collagen pd harga paling istimewa dari kami. 
Sah sehingga hari terakhir bulan ini !! 
*Order skrg smntara stok masih ada*

sms/whatsapps Collagen Promo 012 4494611 (sitihajar ID 862681)

credit 
salam sayang,
admin naturalvitamin2u.com | mamabusyra

Shaklee VITA C PLUS SUSTAINED RELEASE 500mg KINI KEMBALI !! PRE ORDER DIBUKA SEKARANG

Assalamualaikum,

Sukacitanya kami ingin memaklumkan PRE ORDER Vita C Sustained Release 500mg dibuka bermula pada hari ini. Shaklee Malaysia telah membuat hebahan stok Vita C 500mg bakal diedarkan pada hujung bulan OKTOBER ini. 

Pengalaman kami sebagai pengedar sah Shaklee, Vitamin ini memang terlajak laris! Sehinggakan stok habis berdesup-desup.. tunggu punya tunggu punyaa lah lama sekalii..setahun sudah menunggu!

Sebab apa laris sangat? Dah terbukti vitamin ini terbaik dan berkesan bkn sahaja utk mereka yang inginkan kulit cantik, sebaliknya setiap daripada kita sememangnya memerlukan vitamin C yang berkualiti untuk memastikan tahap kesihatan berada pada paras yang baik.. 

Next entri kita cerita pula mengenai gejala akibat kekurangan vitamin C ya..

Mustahaknya entri ni ialah kami nak ambil Pre Order Vita C 500mg. Sebarang pertanyaan atau membuat pesanan silalah hubungi kami, PM fb kami mamabusyra.blogspot.com atau SMS/Whatsapp 012 4494611 (sitihajar SID 862681) atau email : mamabusyra@gmail.com

Shaklee Vita C Plus Sustained Release 500mg PREORDER open NOW 012 4494611

JOM PRE ORDER SEKARANG !!!
012 4494611


Makanan Tambahan atau Suplimen menjadi Pilihan Ketika Bulan Puasa

Pengambilan suplimen juga menjadi pilihan saya dan keluarga ketika berpuasa terutamanya di bulan Ramadhan. Pengalaman saya sendiri pada bulan puasa tahun lepas sebagai ibu yang menyusukan anak secara eksklusif berjalan lancar dan mudah dengan bantuan pengambilan suplimen Shaklee. 

Suplimen BUKAN pengganti kepada makanan seimbang kita, sebaliknya hanya MEMBANTU badan kita untuk mendapatkan nutrisi yg tidak lengkap disebalik GAYA HIDUP yg kebanyakan daripada kita TIDAK KONSISTEN mengamalkannya secara berkualiti dan bermutu tinggi. Tak percaya? Cuba semak cara pemakanan seharian anda, apa yang anda makan, jam berapa anda ambil makanan, dan yang penting KUALITI NUTRIEN yang betul2 anda dapat daripada sumber makanan seharian anda. Mudah sahaj perbandingan, beras basthmati vs beras kanji, buah2an organik vs buah2an sintetik (fast grown), ayam kampung vs ayam inject.. dan sebagainya.. Pilihan kepada sumber makanan yang bermutu tinggi sudah semestinya kosnya lebih besar. 

Pendapat saya, pemakanan seharian daripada sumber yang bermutu tinggi adalah perlu JIKA anda MAMPU kerana nikmat kesihatan tiada tolok banding nilainya. Bila dah sakit baru terpaksa melabur beribu2 ringgit. Pengambilan suplimen PERLU bagi saya kerana GAYA HIDUP yang tidak konsisten PERFECT, pencemaran alam yang pelbagai, cara masak yg boleh mematikan nutrien dalam makanan, dsb..  Tips untuk memilih Suplimen ialah pilihlah daripada jenama yg sudah lama dipasaran, dihasilkan daripada sumber2 yang jelas halal, semulajadi, selamat dan efektif untuk tubuh badan kita.

SEMESTINYA SHAKLEE PILIHAN SAYA..
Jom kita baca suplimen apa yang sangat2 dicadangkan sepanjang bulan puasa yang tak beberapa hari lagi. Bagi ibubapa yang ingin melatih anaknya berpuasa, MEAL SHAKES merupakan suplimen yang sangat sesuai diamalkan sewaktu bersahur.
MIGHTY 3 GEM SET (Set Puasa) : Meal Shakes, ESP & Performance Drink
MEAL SHAKES (french vanilla flavor | net wt. 544g)
  • Mengandungi protien + multivitamin yang lengkap
  • Membantu untuk penghasilan sel baru yang sihat
  • Baik untuk perkembangan otak
  • Meningkatkan sistem imun tubuh
  • Mengandungi fiber yang boleh membantu masalah sembelit akibat kurang makan sayur dan buah
  • Rasa sedap - sesuai untuk sekeluarga (kanak2 sehingga org dewasa)
  • Snek yang mengenyangkan bagi menggantikan snek tidak sihat

Kebaikan Soy Protein ESP (semua org boleh ambil ya)

ESP SOY PROTEIN ISOLATE POWDER (natural vanilla flavor | net wt. 850g)
PERFORMANCE DRINK (natural orange | net wt. 539g)
  • Minuman isotonik yang kurang gula (less sugar).
  • Lebih mudah diserap oleh tubuh
  • Membantu mengurangkan rasa penat
  • Membantu menaikkan paras gula dalam darah dengan segera apabila diperlukan
  • Mengekalkan tenaga dan stamina
  • Mengalirkan elektrolit ke seleruh badan (termasuk kalsium, natrium & magnesium)
  • Membantu mengurangkan  rasa haus 
Selain itu, saya teruskan pengambilan vitamin asas seperti:
  • Multivitamin dengan zat besi : membekalkan vitamin dan mineral yang diperlukan badan
  • B Complex : membantu proses metabolisma makanan kepada tenaga
  • Vitamin C : membantu meningkatkan imuniti
  • Omega 3 dari minyak ikan : lemak baik yang membantu ketika berpuasa
  • Kalsium-Magnesium : membantu kesihatan saraf dan tulang & mendapat tidur lebih lena
Kesemua vitamins/suplimen di atas boleh diambil oleh sesiapa sahaja, selamat dan efektif untuk Ibu Hamil, Menyusu dan juga Berpantang. Nak share dua testimoni Bf mommy yg amalkan Set Mighty 3 Gems ni,

Testimoni Set Puasa (Mighty 3 Gems)

Testimoni suplimen puasa (klik gambar utk lebih jelas)
Testimoni original yaa... ^______^ ok,,
Kami menyediakan jadual makan suplimen, konsultasi percuma, dll (sila hubungi saya utk mengetahui tawaran hebat), penghantaran 1~3 hari bekerja (Poslaju/CityLink/Gdex). Jika buat bayaran penuh sebelum jam 12 tgh hari, kami akan proses order anda pada hari yang sama. 
Untuk sebarang maklumat lanjut dan ingin membuat pesanana, sila hubungi saya,
PM fb saya Siti Hajar
sms/call/whatsapp : 012 4494611
email : mamabusyra@gmail.com

Selamat Menyambut Awal Ramadhan ^___^

Simple Border Lace In House.. Stok Baru Masuk ..Sempat untuk tempah BAJU RAYA ber 'border lace' .. =)

Alhamdulillah, supplier memberi maklum balas stok border lace masih ada lagi, dan saya telah boroongg.. Harap cukup untuk peminat2 border lace tempah baju raya yer.. Saya hanya menjual design border lace seperti gambar di bawah ni sahaja. 4 warna iaitu HITAM, BIRU TURQOISE, BABY PINK & KELABU.

Sebelum tuh nak share dulu model kami yang menggayakan baju kurung moden ber border lace warna hitam yang kami jual. Sebenarnya si model pinjam ni adalah adik saya sendiri. Gambar diambil semasa cuti sekolah baru2 ini sempena majlis resepsi perkahwinan adik saya yang sorg lagi.Trima kasih adik sudi berkongsi gambar dgn kawan2 nya sekali interpremm.. Jom layan gambarr..

Border Lace Warna Hitam
Border Lace Warna Hitam II
sebelah kanan sekali iaitu saya & yg duduk atas saya tuh ialah anak saya Alya Busyra (1tahun 9bln), nama blog saya sempena saya ialah mama kepadanya.. mamabusyra ^__^
ok 3 keping jer cukup lah yer,, lace tuh kami tak tampal sendiri, tapi kasi dekat tukang jahit sekali dengan kain. tukang jahitkan lace tu dengan mesin jahit, kemudian baru jahit tangan utk kemasan pucuk2 bunga tuh.. ada juga beberapa customer sebelum ni bertanya macam mana nak kemaskan tepi2 bunga lace tu selepas dh dipotong cun2? apa yang saya tahu tukang jahit saya menggunakan solder untuk buat kemasan ikut corak lace. tak tau apa tu solder? gambar spt dibawah.. kalau nak layur dengan lilin takut terbakar semua pulak,, haha better gunakan solder ya kawan2.. 
source : google image
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Keempat2 warna border lace dengan corak yang sama sudah kami restock..

Border Lace Hitam / Black
Border Lace - Black (1 side layer)

Tinggi = 14cm
Panjang = 1 ela (0.92meter) 

Harga 1-4 ela = RM 13.00 per ela

Harga 5-10 ela = RM 11.00 per ela
Harga 11 ela ke atas = RM 9.00 per ela

Border Lace Baby Pink
Border Lace - Baby Pink (1 side layer)

Tinggi = 14cm 
Panjang = 1 ela (0.92meter)

Harga 1-4ela = RM13.00 per ela
Harga 5-10 ela = RM11.00 per ela
Harga 11 ela ke atas = RM 9.00 per ela

Border Lace Biru Turqoise
Border Lace - Turqoise Blue (1 side layer)

Tinggi = 14cm
Panjang = 1 ela (0.92meter)

Harga 1-4ela = RM 13.00 per ela
Harga 5-10 ela = RM 11.00 per ela
Harga 11 ela ke atas = RM 9.00 per ela

Border Lace Kelabu / Grey
Border Lace - Grey (1 side layer)

Tinggi = 14cm
Panjang = 1 ela (0.92meter)

Harga 1-4 ela = RM 13.00 per ela

Harga 5-10 ela = RM 11.00 per ela
Harga 11 ela ke atas = RM 9.00 per ela

------------------------------------------------------------------------------------------------
Nak beli dalam METER? Boleh, Sila hubungi kami...

Kepada anda yang berkenan dengan border lace kami, sila hubungi kami segera untuk membuat tempahan.. proses penghantaran mengambil masa 2~3 hari bekerja. bayaran yang dibuat sebelum jam 12 tgh hari akan diproses utk penghantaran pada hari yang sama. Kos penghantaran minimum RM 6.00 via poslaju. 

Cara untuk hubungi kami:
PM FB mamabusyra | email : mamabusyra@gmail.com | sms/whatsapp/weechat : 012 4494611

Jom order sekarang sementara STOK MASIH ADA!! Masih sempat untuk tempah BAJU RAYA uolls !!

Saya Pengedar Sah Shaklee Seluruh Malaysia & COD area Sungai Petani, Bertam Kepala Batas

Untuk makluman, saya merupakan pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia, SITI HAJAR NAWAWI, ID Shaklee 862681. Kami menyediakan perkhidmatan penghantaran ke seluruh Malaysia melalui courier POSLAJU / GDEX / CITYLINK dengan kos penghantaran minimum rate RM 6.00 & maximum rate RM 10.00 (Semenanjung Msia), minimum rate RM 8.00 & maximum rate RM 20.00 (Sabah & Sarawak) dengan mengambil tempoh 1~3 hari bekerja untuk sampai kepada pelanggan.

Untuk COD/Cash On Delivery (bayar tunai semasa penghantaran), area berdekatan Sungai Petani Kedah dan Bertam Kepala Batas Penang. Untuk area Jitra & Alor Star boleh berunding dengan kami untuk COD pada hujung minggu (weekend). Kos penghantaran akan dikenakan.

Kepada warga Sungai Petani Selatan, tiada caj penghantaran untuk COD. 

Penghantaran PERCUMA untuk COD area SUNGAI PETANI SELATAN shj.
Untuk makluman lanjut boleh hubungi kami serta merta melalui info yang tertera di bawah.

Pengambilan Suplimen salah satu TIPS Tingkatkan Susu Ibu

Ibu yang sihat bermula dengan pengambilan nutrisi yang betul. Sememangnya dalam memberikan yang terbaik untuk yang tersayang, para ibu perlu menyayangi diri mereka terlebih dahulu. Diri perlu dijaga, dibelai dan dimanja umpama menyayangi insan tercinta. Justeru, pengambilan suplimen selain maknan seharian adalah perlu bagi memastikan kesihatan diri apatah lagi bagi mereka yang masih menyusukan bayi. melihat kepada makanan ruji kita di Malaysia yang lazat namun kekurangan zat, meruntun para ibu memberikan perhatian kepada suplimen dan nutrisi untuk mengimbangi zat dalam gizi makanan seharian mereka.

Ramai yang telah mula sedar tentang khasiat susu ibu namun masih ramai yang bermasalah menyusui sendiri bayi mereka. Puncanya diri ibu itu sendiri yang malas dan kekurangan zat untuk menjana susu yang banyak serta kurang arif tentang teknik penyusuan dan nutrisi yang betul dalam meningkatkan penghasilan susu. Tambahan pula, ibu-ibu masa kini sibuk bekerja dan lambakan pelbagai jenama susu tepung (susu lembu) di pasaran merumitkan lagi keadaan apabila ramai ibu mengambil jalan mudah dengan terus sahaja memberikan susu tepung kepada bayi.

Ketahui RAHSIA Shaklee

Set Penyusuan Shaklee menjadi bualan hangat sejak akhir-akhir ini dan telah ramai mengambilnya untuk meningkatkan penghasilan susu. Sebenarnya tiada rahsia melainkan mengambil rangkaian suplimen berkhasiat agar dapat memenuhi keperluan nutrien penyusuan ibu.

Vitamin seperti Multivitamin, Protein, Vitamin C, Vitamin B Kompleks, Kalsium, Asid Lemak Omega 3, dan Alfalfa perlu diambil bagi mengekalkan kecergasan dan kesihatan ibu dan anak. Tambahan pula bulan puasa semakin menghampiri. Sudah tentu ibu-ibu perlu bersedia dari sekarang memastikan badan segar dan tidak lesu sepanjang seharian berpuasa selama sebulan agar susu mencukupi untuk bekalan makanan paling berkhasiat dan termahal di dunia ini.

Anda pasti tidak akan menyesal kerana di samping anak membesar selari dengan khasiat yang diperlukan, para ibu turut mendapat manfaat kesihatan daripada tempoh perjalanan penyusuan yang lengkap selama dua tahun seperti mengelak penyakit kanser ovari dan payudara. Anda disarankan untuk menyusui bayi secara eksklusif selama enam bulan dan meneruskannya dengan makanan tambahan (solid food) sehingga bayi mencecah usia dua tahun. 

Marilah bersama Shaklee mencipta kehidupan yang lebih baik dan lebih sihat untuk semua dan sesiapa jua boleh mengamalkan rangkaian suplimen bermutu tinggi seperti di bawah ini. 

Highly recommended Set 3M : 012 4494611


Senarai di bawah adalah saranan nutrien yang perlu diambil oleh para ibu yang hamil dan menyusui bayi bagi memastikan kesihatan bayi dan ibunya.

MULTIVITAMIN (VITALEA with iron formula)
Multivitamin menyediakan vitamin dan mineral penting untuk para ibu yang mana ianya tidak boleh diperolehi daripada diet harian. Kadar vitamin yang mencukupi membantu penghasilan susu yang banyak dan berkhasiat di samping menggalakkan kesihatan ibu dan bayi secara menyeluruh.

PROTEIN (ESP SOY PROTEIN)
Bayi memerlukan protein yang banyak untuk tumbesaran yang berkekalan dan sempurna. Sumber protein yang baik seperti protein soya di dalam diet penyusuan anda amat penting untuk pengeluaran susu. Protein membantu dalam membina dan mengekalkan sel-sel yang menghubungkan setiap bahagian tubuh. Mereka disarankan untuk mengambil sekurang-kurangnya tiga hidangan protein berkhasiat sehari.

VITAMIN C (SR VITA C PLUS / CHEWABLE VITA C)
Dalam satu kajian terhadap para ibu yang menyusui bayi dan mengambil vitamin C menunjukkan khasiat vitamin C tersebut tertumpu pada bayi. Oleh itu menyusui bayi secara eksklusif dapat melindungi bayi anda daripada kekurangan vitamin C. Vitamin C penting bagi menguatkan sistem imun dan membina kulit, gigi dan gusi yang sihat.

VITAMIN B KOMPLEKS (B-COMPLEX with acid folic)
Vitamin B Kompleks merupakan vitamin yang diperlukan oleh anda dan bayi anda setiap hari bagi menyokong sistem saraf dan metabolisma yang sihat. Vitamin B mempunyai pelbagai fungsi termasuk pengeluaran hormon, pembentukan sel-sel darah merah, penghasilan tenaga untuk sel, dan mengekalkan saraf serta kulit yang sihat. Ibu yang menyusui bayi perlu mendapatkan vitamin B Kompleks untuk memberikan khasiatnya kepada bayi mereka melalui susu ibu.

KALSIUM (OSTEMATRIX with vitamin D & magnesium)
40 peratus daripada susu ibu adalah kalsium. Kalsium diperlukan untuk membina tulang yang sihat dan pertumbuhan gigi pada bayi. Wanita yang menyusui bayi disarankan mengambil sebanyak 1300mg kalsium setiap hari.

ASID LEMAK OMEGA 3 (OMEGA GUARD)
Pengambilan dan tambahan Asid Lemak Omega-3 dalam tempoh penyusuan susu ibu dapat menggalakkan perkembangan otak dan mata anak. Ia dibuktikan secara saintifik bahawa neuron lebih mudah berhubung apabila kandungan Omega 3 lebih banyak di dalam otak. Tambahan pula, tidak ramai kanak-kanak yang diberi susu ibu mempunyai masalah fungsi otak seperti ganguan hiperaktif dan masalah tumpuan (ADHD) atau autisme.

ALFALFA (ALFALFA COMPLEX)

Alfalfa mengandungi banyak nutrien penting dan pelbagai vitamin seperti vitamin K,A,B1,B6,C,E, kalsium, zink dan zat besi. Semua bahan-bahan tersebut penting untuk pertumbuhan dan perkembangan yang sihat. Alfalfa juga digunakan secara tradisional untuk meningkatkan pengeluaran bekalan susu ibu.

Antara koleksi testimoni dari ibu menyusu,


Kami kagum dengan kegigihan dan usaha murni ikhlas lillahitaala Puan Yasirulmazni yang merupakan seorang ibu bekerja. Pokok pangkalnya usaha.. Sejauh mana kita mampu untuk terus usaha dan berusaha! Jadi ibu nih kena rajin lah yer.. Rajin mengepam/kosongkan breast, jaga kebersihan, jaga pemakanan, jaga amalan rohani dsb... Ok ni gambar kiriman beliau stok EBM (express breast milk) utk menampung keperluan anak sulungnya yang semakin hari semakin demand kuantiti susu. Biasalah budak membesar.. Lagi plak susu maknya lemak berkrim dan penuh khasiat.. 
Kepada anda yang mempunyai kekangan budget untuk mendapatkan set lengkap suplimen penyusuan (set 3M) sila hubungi kami. Kami mempunyai beberapa cadangan/optional mengikut kemampuan dan keperluan anda. 

Order dengan kami beserta KONSULTASI PERCUMA dan ada lagiii.. sila hubungi kami ya.. 

For Info & Order,
PM fb | sms/whatsapp 012 4494611 
email : mamabusyra@gmail.com

Promosi bulan Jun iaitu Meal Shakes.. Kenapa Rugi Kalau Tak Beli Bulan Ini ?

Kenapa rugi jika tak beli Meal Shakes Promo bulan ni? Sebabnya BUY 6 FREE 1.. Haa amik kau.. Memang rugi lah kalau tak beli time tgh promosi ni. Satu canister ni kalau sorang anak je yg consume, boleh bertahan dlm 2-3 bulan. Shelf life Meal Shakes juga tak lama  (tempoh hayat expired) Ini utk menjamin kesegarannya, tapi tak rugi beli sekurang2nya ambil 1set (buy 6 free 1). Kenapa? sebab kalau satu keluarga consume (ibu,ayah, anak 2-3org) satu canister tu utk sbulan sahaja. So kalau amik 1set boleh simpan stok setengah tahun atau kongsi2 beli dgn kwn2. Dan yg best lagi Meal Shakes ni bukan sahaja kaya dgn protin dan kalsium, tetapi juga kaya dgn vitamin penting terdapat dlm per serving Meal Shakes : Vitamin A, Vitamin B12, B6, Thiamin, Riboflavin, Asid Folic,  Vitamin C, Vitamin E, Biotin, Vitamin D, Niacin, dan juga mineral2 penting kalsium, iodin, besi, fosforus, magnesium, selenium, chromium, molybdenum, zinc.

Daripada merepek repek kasi anak makan jajan, kfc, piza hut, Mc D, jauhhh lebih bagus melabur duit untuk suplimen yang kaya dengan nutrien. Saya sama sekali tidak bersetuju mengatakan Meal Shakes adalah sebagai PENGGANTI kepada REAL FOOD iaitu bermakna menjadikan ia sbg makanan ruji yang WAJIB diambil setiap hari.. No no no.. Apa yang saya sarankan Meal Shakes ini sangat bagus untuk dijadikan makanan tambahan kepada anak2 berusia 2 tahun ke atas mengikut sukatan. 

Antara perkongsian TESTIMONI pengguna kami yang sangat berpuas hati dengan tahap kesihatan anaknya setelah mengamalkan Meal Shakes dengan cara yang betul, boleh klik SINI.

Saya gelarkan Meal Shakes Shaklee ialah fastfood yg sihat. Jangan salah tafsir ya.. Kalau fast food biasanya makanan segera yg kurang sihat.. tapi Mealshakes ni minuman segera yg berkhasiat...french vanila flavor... 'segera' disini bermaksud ianya segera diserap oleh badan.. protein berkualiti tinggi yang mudah diserap dalam tubuh manusia dari kanak2 sehingga dewasa. Marilah cuba bulan ini dengan harga super RUNTUH.. Jom order sekarang!!


Secara ringkasnya, Apa itu MEAL SHAKES ?

~ Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. 
~ Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. 
~ Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. 
~ Pilihan protein soya terbaik anda.
~ Setiap bancuhan MealShake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin / galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat.
~ Naturally good nutrition n great taste. No artificial flavor,colors,sweeteners or preservatives added..
# a wholesome instant breakfast
# a delicious,inexpensive meal in hurry
# a nutrition packed meal supplement
# a detectable snack any time
# an ideal meal for people watching their weight or controlling total fat cholestrol and sodium

.............baca selanjutnya..

For Info & Order,

Siti Hajar [mamabusyra] 
Shaklee Independent Distributor [ID No : 862681 ]
sms/whatsapp 012 4494611 | mamabusyra@gmail.com

Border Lace In Stock ~ Mai order cepattt..

Salam semua,

Nak cerita pasal border lace.. Kami baru restock border lace.. Jadi sesiapa yang berminat, boleh order ya..
Tentang kualiti border lace yang kami jual berpatutan dengan harganya.. Border lace jenis ini benang bunganya tidak tebal, ianya ringan dan lembut.. pada pandangan saya sgt sesuai untuk di hias pada kain2 yg lembut / lembik mcm kain chiffon.. selain kain chion pon ok.. lace mcm ni kalau nak tambah hiasan labuci / pearl / manik2 mmg molek benar.. sebab lace ini tidak berat!

Kami kongsikan gambar baju kurung moden saya yang ditampal dengan border lace jenis ini. Kami tak pandai jahit menjahit manik2. hentam saja haha.. buat sekerat jalan baru.. baju ni nak pakai bulan lima ni .. untuk majlis kenduri.. ada masa lagi nak hias manik2.. ^_^

material baju : chiffon ~ soft peach color

baju kurung moden siap dihias border lace yang kami jual
Lawa tak? Ok kepada anda yang berkenan dengan border lace kami, sila hubungi kami segera.. PM FB mamabusyra | email : mamabusyra@gmail.com | sms/whatsapp/viber/weechat : 012 4494611

Stok border lace yang kami ada seperti berikut. 4 warna sahaja..

Border Lace : black, baby pink, turqoise blue, grey

Border Lace Hitam / Black
Border Lace - Black (1 side layer)

Tinggi = 14cm
Panjang = 1 ela (0.92meter) 

Harga 1-4 ela = RM13.00 per ela
Harga 5-10 ela = RM11.00 per ela
Harga 11 ela ke atas = RM 9.00 per ela

Border Lace Baby Pink
Border Lace - Baby Pink (1 side layer)

Tinggi = 14cm 
Panjang = 1 ela (0.92meter)

Harga 1-4ela = RM13.00 per ela
Harga 5-10 ela = RM11.00 per ela
Harga 11 ela ke atas = RM 9.00 per ela

Border Lace Biru Turqoise
Border Lace - Turqoise Blue (1 side layer)

Tinggi = 14cm
Panjang = 1 ela (0.92meter)

Harga 1-4ela = RM 13.00 per ela
Harga 5-10 ela = RM 11.00 per ela
Harga 11 ela ke atas = RM 9.00 per ela


Border Lace Kelabu / Grey
Border Lace - Grey (1 side layer)

Tinggi = 14cm
Panjang = 1 ela (0.92meter)

Harga 1-4 ela = RM 13.00 per ela
Harga 5-10 ela = RM 11.00 per ela
Harga 11 ela ke atas = RM 9.00 per ela

------------------------------------------------------------------------------------------------
Kepada anda yang berkenan dengan border lace kami, sila hubungi kami segera untuk membuat tempahan.. proses penghantaran mengambil masa 2~3 hari bekerja. bayaran yang dibuat sebelum jam 12 tgh hari akan diproses utk penghantaran pada hari yang sama. Kos penghantaran minimum RM 6.00 via poslaju. 

PM FB mamabusyra | email : mamabusyra@gmail.com | sms/whatsapp/viber/weechat : 012 4494611

Jom order sekarang!!

CAROTOMAX - Suplimen untuk Kesihatan Mata & Cegah Kanser


Entri kali ini bercerita tentang Vitamin untuk kesihatan mata dan mencegah kanser.. Jom baca..

Perlindungan Sel-Sel dari Dalam*
Setiap hari, sel-sel di dalam badan anda diserang oleh berjuta-juta radikal bebas yang boleh menyebabkan kerosakan DNA. Apakah yang boleh membantu? Jawapannya ialah Anti oksida. Anti oksida merupakan nutrisi yang boleh melindungi sel-sel ini daripada radikal bebas, meningkatkan kesihatan sel secara menyeluruh dan menyediakan perlindungan untuk menentang kerosakan sel-sel.
Perlindungan Menyeluruh dan Berkesan
Perlindungan antioksida dapat ditingkatkan dengan pengambilan CarotoMax Shaklee. Shaklee mengambil perlindungan anti oksida yang terdapat pada buah-buahan, sayur-sayuran dan tanaman lain melalui cara pengasingan, penyaluran dan pembentukkan kerotin secara semulajadi. 

CAROTOMAX menyalurkan lima daripada karotenoid penting yang dipilih daripada gabungan tumbuhan fitokimia. Anda tidak akan mendapat perlindungan gabungan ini daripada sumber makanan sahaja. 

5 jenis karotenoid yang paling berkhasiat
  • Purata pengambilan karotenoid, lutein, lycopena dan beta-karotena adalah 8 mg setiap hari manakala CarotoMax pula dapat membekalkan lebih 13 mg daripada karotenoid yang paling berkhasiat.
  • Membantu mengekalkan kesihatan badan secara umumnya dalam jangkamasa panjang serta kesihatan mata, jantung, kulit, paru-paru, prostat dan serviks secara khasnya.
  • Menguatkan sistem imun*
  • Biasanya disimpan dalam organ-organ tubuh kerana ia bersifat larut dalam lemak.
  • Mengandungi ekstrak yang unik daripada tomato, ekstrak biji benih anggur, ekstrak brocoli bertunas, minyak jagung, minyak palma dan marigold.Dalam CarotoMax mengandungi karotenoid menyamai dengan

  • Beta Karotena Sama dengan 102 porsi Pisang
  • Lycopena sama dengan 714 porsi Aprikot
  • Lutein dan Zeaxanthin sama dengan 285 porsi pink grapefruitAlpha karoten sama dengan 89 porsi Raspberi
  • Alpha karoten sama dengan 89 porsi Raspberi



* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Fungsi Lecithin yang perlu anda tahu



Kepentingan Lecithin :
Asasnya, lecithin berfungsi sebagai 'pemecah lemak' (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya.

Kandungan Lecithin :
  • Asid Linoleik (essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan. Tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian .
  • Kolin – satu komponen neurotransmitter.
  • Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf.
  • Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan.
Kegunaan Lecithin :

PALING UTAMA
  • Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids).
  • Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol.
  • Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).
  • Membantu kawal paras triglycerides.
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
  • Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.
PENTING UNTUK FUNGSI OTAK
  • Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb.
  • Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari lecithin.
  • Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine – kerana 30% otak adalah terdiri daripada lecithin, manakala 70% lemak di hati (liver) adalah lecitin.
UNTUK KAUM TUA
  • Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angin, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua.
  • Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat yang menjadi punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb.
UNTUK PENGHADAMAN
  • Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman
UNTUK SEL
  • Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel.
  • Choline & lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita
UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG)
  • Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.
Tips: Tapi pastikan anda mengambil Lecitin selepas heavy meal(lunch/dinner)..bukan sebelum makan lunch/dinner yer kerana pengambilan vitamin sebelum makan akan meningkatkan enzim metabolik dimana anda akan cepat berasa lapar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...